150 Jandarmi vor asigura liniștea și ordinea în minivacanța de 1 Mai pe litoral

Jandarmi de 1 mai FOTO Jandarmeria Romana
Jandarmi de 1 mai FOTO Jandarmeria Romana

Peste 150 de jandarmi vor acţiona zilnic, în perioada 28 aprilie – 02 mai 2017, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe raza judeţului Constanţa, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.

Astfel, jandarmii constănţeni vor executa misiuni în localităţile Constanţa, Mamaia, Eforie, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 26 aprilie – 02 mai, peste 200 de jandarmi constănţeni vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările cultural-artistice, sportive, promoţionale ce vor fi organizate pe întreg litoralul, dintre care amintim: evenimentul muzical “Sunwaves” în perioada 27 aprilie – 02 mai; Festivalul Berii din municipiul Constanţa în perioada 26 aprilie – 01 mai; “Food Truck Festival” în perioada 28 aprilie – 01 mai; “Sunset Festival” în Vama Veche, în data de 29 aprilie; “Drift Games by The Sea” în data de 30 aprilie; “Serbarea câmpenească” organizată în Tabăra “Delfinul” din Năvodari în data de 01 mai; festivalul de jocuri și reconstituiri istorice Dapyx Medgidia în perioada 28 aprilie – 1 mai; competiţia de kureş (lupte tătăreşti) ce va avea loc în Valu lui Traian în data de 01 mai; meciul de fotbal dintre echipele A.S.S.C.S. Farul Constanţa – C.S. Voinţa Valu lui Traian şi meciul de rugby dintre echipele C.S. Năvodari – R.C. Bârlad ce se vor disputa sâmbătă 29 aprilie 2017.

În zonele de competenţă, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situaţia săvârşirii unor fapte antisociale.

Totodată, în perioada 28 aprilie – 02 mai, peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 32 de obiective din competenţă.

În perioada minivacanţei, jandarmii constănţeni vor desfăşura şi acţiuni preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activităţile de picnic, în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător, dar şi pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.

Pentru un plus de siguranţă şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul minivacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, jandarmii constănţeni recomandă cetăţenilor următoarele:

– să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme;
– să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi;
– să închidă autoturismele şi să le parcheze în locuri special amenajate şi iluminate corespunzător;
– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
– să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;
– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

Reamintim turiştilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*