12 inculpați, acuzați de proxenetism și act sexual cu un minor, trimiși în judecată de procurorii constănțeni

Curtea de Apel și Tribunalul Constanța. FOTO Google Maps
Curtea de Apel și Tribunalul Constanța. FOTO Google Maps

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 12 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și act sexual cu un minor.

Astfel, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în perioada anilor 2020 – 2022, preponderent în ultimul an, în mod individual, inculpații, majoritatea lor din municipiul Mangalia, prin utilizarea metodei „Loverboy”, au obținut sume consistente de bani de la persoanele de sex femeiesc care au practicat prostituția în diferite localități din țară și/sau din străinătate.

„Elementele de fapt au învederat că, la diferite intervale de timp, victimele activităților de proxenetism schimbau localitatea, respectiv locația unde se prostituau, această metodă fiind cunoscută cu denumirea de Touring (turism sexual), ce presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spațiilor de cazare precum și a orașelor în care persoanele de sex femeiesc au practicat prostituția, cu scopul de a nu atrage atenția organelor de urmărire penală, de a îngreuna strângerea probelor și dovedirea activităților infracționale, precum și de a maximiza câștigurile provenite din desfășurarea actelor ilicite”, se precizează în documentul citat.

Un număr de șapte inculpați au fost cercetați în stare de privare de libertate, un număr de doi inculpați sub control judiciar, iar trei inculpaţi în stare de libertate.

Totodată, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor sume de bani  cât și autoturisme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*