Ziua Națională a Greciei este sărbătorită și la Constanța de către comunitatea elenă locală

Comunitatea elenă sărbătorește Ziua Națională a Greciei

Ziua națională a Greciei este sărbătorită în data de 25 martie, comemorând ziua în care Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman în 1829. Războiul de Independența din Grecia a început în anul 1821 și a durat până în 1828. De atunci, Ziua Independenței în Grecia este o sărbătoare națională și este celebrată în fiecare an, în data de 25 martie.

Este un adevăr și trebuie întotdeauna amintit faptul că revoluția greaca își are rădăcinile în România, că aceste două națiuni au multe în comun și legăturile scrise sau nescrise sunt dovedite de respectul reciproc și acțiunile comune întreprinse în decursul a mii de ani.

Uniunea Elena din România și Comunitatea Elena Elpis Constanța precum și toate comunitățile care fac parte din Uniunea Elena din România, omagiază acest important eveniment în fiecare an.

Programul manifestărilor va fi următorul:

• 25 Martie ora 12.00 Tedeum și slujbă de pomenire la biserică greaca Metamorphosis

• 25 Martie ora 12.00 Organizația Constanța Walking Tour – Diana Slav va invită la un tur în Constanța dedicat moștenirii grecești, cu plecare din față Teatrului de Stat (Fantasio) din Bulevardul Ferdinand nr. 11.

• 13 Aprilie oră 18.00 în incintă Casei de Cultură va avea loc spectacolul omagial dedicat sărbătoririi zilei Naționale unde pe scenă vor urcă membrii Comunității Elene Elpis Constanța, și că în fiecare an vom avea alături membrii unei alte comunități, de acesta data Comunitatea Elena din Brașov reprezentată de Ansamblul Efthymos și Grupul Coral Dionysos, precum și un invitat special, Ionuț Galani despre care alte cuvinte sunt de prisos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*