Ziua Limbii Române, sărbătorită și la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța

Ziua Limbii Române, sărbătorită și la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România, începând cu anul 2013, în data de 31 august, în aceeași zi în care, din 1990, Republica Moldova celebrează „Limba noastră”. Astfel, 31 august devine prilejul exprimării comunității spirituale a poporului român și a frumuseții limbii române vorbite în toate teritoriile, cu specificul graiurilor care îi conferă unicitate.

Moment de moment în care rostim și scriem corect românește, sărbătorim Limba Română, pe care am moștenit-o și o transmitem urmașilor, cu sentimentul împlinirii unei datorii spirituale și morale.

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, instituție de cultură păstrătoare a unui important tezaur de carte,  periodice, manuscrise, înregistrări audio și video etc. ce reprezintă momente în evoluția limbii române, prin textele pe care acestea le includ, sărbătorește Ziua Limbii Române printr-o serie de activități specifice, pe care le aducem la cunoștința publicului, în  data de 31 august. Acestea sunt:

  • Limba română ca limbă a poeziei – conferință susținută de prof. univ dr. hab. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța”
  • Limba română a vechilor dobrogeni: mărturii din răspunsuri la Chestionarul Hașdeu. Material realizat de Corina-Mihaela Apostoleanu
  • Scriitori români artizani al limbii literare – expoziție de carte cu autograf din Colecțiile Speciale, realizată de bibliotecar Doina Moșoiu și Corina-Mihaela Apostoleanu, șef serviciu.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*