Ziua Constanței, motiv de scandal și suspiciuni de conflict de interese la concursul organizat de Primăria Constanța

Primaria Constanța
Primaria Constanța

Nici nu a decis bine Primăria Constanța cine va organiza Ziua orașului, că a și apărut prima contestație. O asociație din Bistrița, care a participat la aceeași selecție de oferte spune că a constat o serie de nereguli în acest proces.

Câștigătoarea licitației este Aasociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului. Cei care nu au fost selectați (Asociația Cultural Artistică Hara) au transmis miercuri primăriei o scrisoare cu multiple puncte în care apar nereguli. Contestatarii susțin că Eugen Călin Hanțiu este în conflict de interese. Soția sa, Daniela Hanțiu este decan la Facultatea de Arte din Constanța care este partener la acest eveniment. Călin Hanțiu a avut calitatea de președinte al comisiei care a decis câștigătorul.

“De altfel, d-na DANIELA HANTIU si-a anuntat deja studentii si a inceput repetitiile cu acestia pentru spectacolul “Constantin cel Mare”, ce urmeaza a fi prezentat in cadrul evenimentului Ziua Constantei, cu cateva zile inainte ca decizia comisiei de evaluare sa fie comunicata oficial”, susțin contestatarii.

Un alt punct controversat este cel al contractului de barter încheiat între Asociația câștigătoare și o companie de sunet în valoarea de aproape 23.000 euro.

“In conditiile prezentate mai sus, reprezentantii Asociatiei Cultural Artistice Hara trag un semnal de alarma in ceea ce priveste totala lipsa de profesionalism, atitudinea vadit partinitoare, superficialitatea si subiectivitatea de care au dat dovada atat organizatorii selectiei de oferte cat si membrii comisiei de evaluare, aspect cu atat mai grav cu cat este vorba de fonduri publice, in valoare de aproximativ 600.000 lei (aprox. 135.000 euro)”, au transmis reprezentanții Asociației Hara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*