Ziua Armatei Române, sărbătorită la Medgidia

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Astăzi, 25 octombrie 2023, întreaga națiune română își sărbatorește eroii din cadrul sistemului militar.

Momentul istoric a fost determinat de reușita armatei române care, la data de 25 octombrie 1944, a eliberat de sub ocupația hitleristo horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Actul normativ privitor la Ziua Armatei Române este Decretul nr. 381 din 01 octombrie 1959.

Cu acest prilej, administrația publică locală a participat alaturi de Garnizoana Medgidia, la Monumentul Eroilor Români, la o ceremonie militara si religioasă dedicată acestui important moment din istoria statului român.

Startul evenimentului a fost dat de intonarea imnului național, urmat de o ceremonie religioasă dedicată tuturor eroilor români din structurile militare.

În cadrul evenimentului, colonelul Eugen Călin, comandant al Garnizoanei Medgidia a înmânat Emblema de onoare a Forțelor Terestre căpitanului Ilișanu Cătălina, iar lt. col. Ilie Ion, comandant al Batalionului 345 Artilerie Tomis a înaintat în gradul următor soldații Chicheluș Sergiu și Ursache Ionuț.

Continuarea activității fost marcată de o solemnă sesiune de depunere de coroane de flori.

Încheierea manifestării a fost realizată prin spectaculoasa defilare a Detașamentului de onoare al Garnizoanei Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*