Zeci de mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

Zeci de mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit, în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 5.000 de parfumuri, 26.800 de seturi produse cosmetice, precum și 1.630 de seturi pentru birou și scaune pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, a descoperit la sfârșitul săptămânii trecute, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov, 1.636 de seturi pentru birou şi scaune pentru copii care purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar luni, 19 iulie, s-au sesizat  din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Tot în data de 19 iulie, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu, într-un alt caz înregistrat în data de 22 iunie, când, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța, au participat alături de lucrătorii vamali la verificarea unui alt container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 5.040 de parfumuri din diferite mărci, în plus față de cele declarate în documente, precum și 26.832 seturi produse cosmetice susceptibile a fi contrafăcute.

Şi în această situație bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, după caz, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv de folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Zeci De Mii De Produse Susceptibile A Fi Contrafăcute, Depistate în Portul Constanța » Doza De Lux

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*