Zeci de intervenții ale pompierilor constănțeni realizate în ultimele 24 de ore

Intervenția la un banner publicitar în pericol să cadă de pe fațada unui bloc situat pe Bulevardul Mamaia. FOTO: ISU Constanța

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 43 misiuni, cele mai multe din ele – 30, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Astfel, potrivit ISU „Dobrogea”, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a două incendii – unul la un tablou electric și un altul la un coș de gunoi, ambele fără victime, cu pagube materiale minore, precum și la un accident rutier, în stațiunea Neptun, soldat din păcate cu decesul unei persoane în vârstă de aproximativ 60 ani. Pompierii militari au intervenit și în alte patru situații precum deblocări de ușă ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Având în vedere că județul Constanța se află în continuare sub atenționarea meteorologică Cod galben de vânt, în ultimele 24 ore pompierii militari au intervenit în șase situații pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de condițiile meteorologice.

Duminică dimineață, prin apel la numărul unic de urgență 112, s-a anunțat că un banner publicitar este în pericol să cadă de pe fațada unui bloc situat pe Bulevardul Mamaia. Au fost alocate o autospecială pentru descarcerare și autoscara, bannerul fiind ancorat fără probleme.

Pompierii militari au mai intervenit pentru degajarea a patru metri pătrați de tencuială căzută de pe fațada unui bloc din zona Trocadero, dar și în Năvodari pentru degajarea a 70 de metri pătrați de acoperiș desprins de vânt și aflat în pericol de prăbușire. Totodată, doi copaci și un stâlp de electricitate rupt au fost degajați de pe străzi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*