Zeci de forțe vor asigura, în weekend, măsurile de ordine publică la festivalul KIMARO

Zeci de forțe de ordine vor asigura, în weekend, măsurile de ordine publică la festivalul KIMARO

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța, alături de polițiștii constănțeni, lucrători ai ISU Constanța, Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și polițiști locali vor fi zilnic la datorie, în perioada 12 – 15 august, cu misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor care vor participa la evenimentul cultural artistic „KIMARO” ce va avea loc în Parcarea Poarta 1 Port Constanța, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Peste 60 forțe de ordine vor fi zilnic la datorie în mijlocul participanților pentru siguranța acestora și vor purta discuții cu aceștia, informându-i cu privire la respectarea normelor legale.

Pe toată perioada desfășurării festivalului, lucrătorii MAI vor asigura măsurile de securitate în zona desfășurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de sosire și plecare a participanților. Poliția rutieră va asigura măsurile de restricționare și fluidizare a traficului rutier din proximitatea evenimentului.

Accesul publicului în zona festivalului se va face exclusiv prin zona porților de acces dispuse la intrarea în parcare și va fi asigurat de către personalul propriu/societatea de pază si securitate contractată de către organizator.

Pentru un plus de siguranță, având în vedere faptul că organizatorii estimează prezența unui număr mare de persoane la acest eveniment, oamenii legii recomandă participanților:

  • să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine;
  • să nu se implice în conflicte ce ar putea conduce la tulburarea ordinii și liniștii publice;
  • să fie atenți la bunurile și obiectele personale;
  • să supravegheze copiii pentru a nu îi pierde în mulțime;
  • să respecte măsurile dispuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • să solicite sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului 112, în caz de urgență.

De asemenea, este interzisă prezența la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*