Virgil Coman primește titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Constanța

dr. Virgil Coman, fostul director al Arhivelor Naționale Constanța. FOTO Ionuț Druche
dr. Virgil Coman, fostul director al Arhivelor Naționale Constanța. FOTO Ionuț Druche

Fostul director al Arhivelor Naționale, filiala Constanța, va fi onorat și de municipalitate. El urmează să primească titlul de Cetățean de Onoare Post-Mortem.

În expunerea de motive, primarul Decebal Făgădău spune că “istoricul Virgil Coman a fost un erudit și tenace cercetător al documentelor istorice românești pe care cu migală, multă muncă și dragoste le-a recenzat și publicat în numeroase monografii și volume ale istoriei Dobrogei.”

Inițiativa acordării acestui titlu a apărut inițial în mass-media locală din Constanța.

“Virgil Coman trebuie să fie cetățean de onoare post mortem al Constanței. Așa le vom spune copiilor săi, soției, că știm și apreciem tot ce a făcut pentru Constanța, din calitatea de director al Arhivelor Naționale, de istoric, de scriitor. Așa, poate, vom da un exemplu: că ne pasă de oamenii de valoare, măcar în al doisprezecelea ceas”, a scris jurnalistul Cristian Hagi.

Ideea a fost susțintă imediat de către IPS Teodosie, care a declarat la înmormântarea lui Virgil Coman că o va propune administrației locale. De altfel, în referatul care însoțește propunerea există și o adresă semnată de Arhiepiscopul Tomisului.

Ședința în care va fi acordat titlul are loc pe 31 august 2016.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*