Vijelia a lăsat fără curent stațiile de pompare a RAJA ce deservesc localitățile Cumpăna, Olteni și Vadu Oii. Zeci de mii de oameni au rămas fără apă

Pompele SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu
Pompele SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu

Din cauza rafalelor de vânt, începând cu ora 04,00, la Stația de pompare și tratare Bifurcație Cumpăna s-au înregistrat multiple fluctuații și întreruperi de tensiune, pompele de la nivelul stației rămânând fără energie electrică. Încă de la primele căderi de tensiune au fost anuntați și reprezentanții E-Distribuție Dobrogea. Până la remedierea situației, consumatorii din comuna Cumpăna nu vor avea apă potabilă la robinete.

Vântul puternic a creat variații și căderi de tensiune și la Stațiile de pompare Palas, Dulcești, Olteni, Dumbrăveni, Cerchezu și Vadu Oii. La această oră sunt lipsiți de apă la robinete consumatorii din localitățile Olteni și Vadu Oii, în timp ce la Dumbrăveni și Cerchezu se asigură alimentarea cu apă din rezervoare.

„Asigurăm toți consumatorii afectați de furnizarea apei din cauza disfuncționalităților de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucrătorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, după ce echipele E-Distribuie Dobrogea vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele și stațiile de pompare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*