VIDEO SC RAJA SA se poate lăuda cu o absorbție de 100% a fondurilor europene. Cifrele depășesc 281 milioane euro

Felix Stroe, director SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu
Felix Stroe, director SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu

Compania de apă din Constanța a atins un record visat de multe firme românești: Până la 31 decembrie va reuși să aibă o absorbție de 100% a fondurilor europene.

Declarația aparține directorului general al SC RAJA SA, Felix Stroe, care a explicat că suma totală ajunge la 1,2 miliarde de lei, iar contribuția companiei este de 241 milioane lei.

“Sunt sume care au fost mobilizate prin împrumuturi de la BERD, în condiții avantajoase. RAJA nu are niciun fel de credite bancare, va încheia și anul 2015 pe plus. Singurul credit care este luat nu este unul comercial, ci este acel credit de cofinanțare pe care RAJA este obligat să-l facă, în conformitate cu normele negociate de statul român cu Comisia Europeană”, a precizat Felix Stroe.

Proiectele dezvoltate de SC RAJA SA până acum în cadrul Programului Operațonal de Mediua 2007 – 2015 includ reabilitarea sistemului de apă și canalizare în regiunea Constanța – Ialomița, reabilitarea stației de epurare ape uzate Eforie Sud, canalizare menajeră în comuna Valu lui Traian sau extinderea și modernizarea infrastructurii de apă pentru regiunea Constanța – Ilfov.

Dintre cele 51 de lucrări, 33 sunt finalizate și 18 au o stare avansare de execuție. Cea mai scumpă lucrare a fost aceea de montare a unor instalații de control și reducere a mirosului în Constanța Nord. Contractul a depășit 47,6 milioane lei.

În categoria contractelor aflate în execuție, pe ultimele locuri se află Stația de epurare de la Hârșova – proiect realizat în proporție de 43% și extinderea rețelei de apă din Constanța – proiect care este abia la jumătate, dar care are o valoare foarte mare – peste 32,5 milioane lei.

Directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe, a explicat că există directive europene care spun că până la 1 ianuarie 2016 trebuie racordate la rețeaua de apă toate localitățile cu peste 2000 de oameni. În caz contrar, țara noastră riscă să fie sancționată. În plus, a fost stabilit și un termen pentru branșarea tuturor locuințelor la sistemul de canalizare. Termenul final este de 31 decembrie 2018.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*