VIDEO Reîncep pomenile electorale? Primăria Constanța și Consiliul Județean oferă rechizite pentru zeci de mii de elevi

FOTO Adrian Boioglu
Rechizite și manuale pentru elevii . FOTO Adrian Boioglu

Anul electoral nu s-a încheiat. Banii publici sunt cheltuiți din nou pe rechizite pentru elevii din tot orașul Constanța. Primăria a alocat fonduri pentru 30.500 de copii de gradiniță și clasele I – VIII. Iată ce vor conține pachetele:

– pentru copiii preșcolari:
caiet desen 16 file, format 17 x 24 cm;
5 caiete tip 1 – 24 file;
5 caiete tip 2 – 24 file;
12 creioane colorate;
12 carioca cu un capăt;
10 batoane tiplate plastilină non – toxică.

– pentru elevii din clasele I – IV:
bloc desen 16 file tip A4;
5 caiete A5 tip dictando – 48 file;
5 caiete A5 tip matematică – 48 file;
acuarele 18 culori în cutie de plastic cu capac;
penar cu fermoar, complet echipat.

– pentru elevii din clasele V – VIII:
5 caiete A4 tip dictando – 60 file;
5 caiete A4 tip matematică – 60 file;
penar etui tubular sau triunghiular;
trusă geometrie (linie, 2 echere, raportor).

“Municipalitatea își propune să continue această acțiune dedicată elevilor, în fiecare an școlar, dar să o și extindă prin măsuri care să sprijine dezvoltarea competențelor și pregătirea copiilor constănțenilor, în vederea accesării formelor de educație superioare.”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

UPDATE: Și Consiliul Județean Constanța are o acțiune similară.

Elevii și preșcolarii din județul Constanța vor primi și anul acesta rechizite gratuite. Consiliul Judeţean Constanţa desfăşoară, în perioada 05 – 09 septembrie 2016, „Programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi clasele 0 –VIII din mediul rural al judeţului Constanţa 2013-2017“, prin care elevii vor primi pachete cu rechizite şcolare.

Pachetele conţin ghiozdane, caiete A5, acuarele, penare complet echipate și creioane colorate. Acestea sunt destinate celor aproximativ 34.000 de preşcolari şi şcolari din clasele 0 –VIII înmatriculaţi în şcolile de stat din mediul rural precum și în orașele cu un nivel scăzut de trai, respectiv: Băneasa, Negru Vodă, Hârşova, Murfatlar, Medgidia (Remus Opreanu şi Valea Dacilor), Ovidiu (Culmea şi Poiana).

Pachetele cu rechizite vor avea conţinut diferenţiat în funcţie de nivelul de studiu. Pentru preșcolari sunt prevăzute 7.612 ghiozdane în care vor găsi acuarele, caiete desen, plastelină, un set de creioane colorate, un set carioca precum și pensule. Alte 14.405 de ghiozdane sunt destinate elevilor din clasele 0 – IV. Acestea contin caiete, acuarele, un penar complet echipat, precum și un bloc de desen. De asemenea, 11.492 ghiozdane destinate copiilor din clasele V – VIII vor cuprinde pe lângă penare complet echipate și caiete studenţeşti atât de matematică cât și de română.

Toate unităţile şcolare şi primăriile din judeţ vor fi informate despre perioada în care se vor livra aceste pachete, astfel încât elevii să fie în posesia pachetelor înainte de prima zi de şcoală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*