EXCLUSIV VIDEO Pelicula “What Happened to Monday”, turnată și la Constanța, a fost lansată. Cum apar zonele Capitol și Peninsulă și Portul Constanța în filmul despre viitorul omenirii

Willem Dafoe și Noomi Rapace. FOTO Adrian Boioglu
Willem Dafoe și Noomi Rapace. FOTO Adrian Boioglu

“What Happened to Monday” a fost unul dintre marile filme internaționale turnate la Constanța a văzut în sfârșit lumina marelui ecran. Pelicula, turnată în septembrie 2015 era programată să apară un an mai târziu. Post-producția a durat însă mult mai mult.

Iată cum arată primul trailer al filmului – video în care apar zonele Capitol și Peninsulă din Constanța.

Thrillerul SF îi are în rolurile principale pe Noomi Rapace, Willem Dafoe și Glen Close. Primii doi au filmat la Constanța și au participat apoi la o conferință de presă alături de regizorul Tommy Wirkola.

Filmul are o acțiune care se petrece între anii 2070 și 2085. El spune povestea unei familii care are șapte fete. Guvernul Federației Europene decide, din cauza supra-populării continentului, că fiecare familie are dreptul la un singur copil, așa că fetele iau numele zilelor săptămânii. Fiecare avea voie să iasă din casă doar în ziua care îi poartă numele. Totul merge bine până cânt Monday (Luni) este vânată de reprezentanții Guvernului.

Constanța, transformată în platou de filmare

În 2014 producătorul filmului, celebra Raffaella de Laurentiis (a lucrat la primele filme ale lui Arnold Schwarzenegger) a venit în România pentru a prospecta locațiile. Bogdan Moncea de la Castel Film a adus-o și în Portul Constanța. Silozurile construite de Anghel Saligny i-au plăcut atât de mult Raffaellei încât aceasta a decis să dea o șansă și Constanței. Așa s-a ajuns la strada Nicolae Titulescu din Constanța și de acolo la stradela Vântului.

Cele două străzi au fost transformate într-o imagine cenușie a viitorului. Nici nu le-ar fi fost foarte greu producătorilor pentru că zona peninsulară din Constanța este în paragină. Mai mult, Primăria Constanța a permis echipei de filmare să taie un dud și să distrugă toată vegetația din zonă.

Unde sunt avantajele orașului Constanța?

Administrația locală a permis producătorilor filmului să facă tot ce doresc cu zona peninsulară. Rulotele actorilor au blocat piața Ovidiu, străzile au fost deteriorate intenționate, pereții tapetați cu afișe uriașe, circulația blocată și locatarii au suportat zgomotul făcut la filmări.

Constănțenii au putut să joace rolul de figuranți. 400 dintre aceștia au primit diurne de la 50 la 250 lei / zi. În plus, actorii au fost cazați în hotelurile de lux din Mamaia.

Orașul apare în peliculă, dar nu într-o lumină pozitivă. Imaginea cenușie nu este deloc tentantă pentru turiștii care ar putea să vină să petreacă o vacanță aici.

Review-uri medii după lansare

Pelicula lansată de Netflix pe 18 august 2017 are 123 minute. Constanța nu este menționată nicăieri în prezentarea filmului. Doar România apare timid pe anumite pagini.

În prima săptămână după lansare, “What happened to Monday” a primit un rating de 5.1 din 10 pe Rottern Tomaoes și 6,9 puncte pe portalul IMDB.

Până acum, regizorul a fost nominalizat la un premiu decernat la Locarno International Film Fstival, pe care însă nu l-a câștigat.

What Happened to Monday poate fi văzut pe Netflix, AICI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*