VIDEO Patru cetățeni străini au fost depistați de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România

Cei patru cetățeni străini au fost predați autorităților bulgare. FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru asiatici care încercau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la „frontiera verde”. Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 15 decembrie în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune mobilă, pe raza localității Coroana, judeţul Constanţa, patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni asiatici , trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Ungaria.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei patru cetățeni fiind preluați de către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*