VIDEO O idee bună pentru inima orașului: Bulevardul Tomis – zonă pietonală în weekend

Gazonul montat de muncitorii în județul Constanța

Bulevardul Tomis, între Capitol și Lupoaică ar putea să fie zonă pietonală în weekend. Ideea aparține unui grup de oameni de afaceri și voluntarului Victor Maxim care au propus acest lucru primăriei Constanța. Primarul interimar Decebal Făgădău a adoptat-o și crede că ea poate fi pusă în aplicare din toamna lui 2016.

În această perioadă Bulevardul Tomis este în reamenajare. Zona dintre Capitol și Lupoaică ar putea fi gata la început de iunie. Până atunci sunt refăcute trotuarele cu pavele de culori diferite, parcarea mașinilor este amenajată pe sensul opus, în pieptăne, la 65 grade și nu paralel cu trotuarul. Pe partea parcului vor apărea două piste de biciclete.

Noutatea este legată de ideea transformării bulevardului într-o zonă pietonală începând cu toamna 2016. În fiecare weekend în care vremea permite, zona ar putea să fie umplută cu terase, zone de picnic și circulația mașinilor se va face pe străzile Mihai Viteazu și Răscoalei din 1907, respectiv pe strada Mircea.

Măsura este menite să încurajeze mișcarea sănătoasă și să scadă nivelul de poluare din centrul orașului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*