VIDEO John, leul de mare de la Delfinariu, are tratament de vedetă

John, leul de mare de la Delfinariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
John, fostul leu de mare de la Delfinariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Are 21 ani (aproape 90 în ani umani), dar asta nu îl împiedică să se joace în bazinul lui și să învețe trucuri noi în fiecare zi. John, leul de mare, este una dintre vedetele Delfinariului Constanța.

John este de 20 ani la Complexul Muzeal de Științele Naturii Constanța. Pentru o perioadă de vreme el a avut parte de un bazin acoperit, dar acum se bucură de o casă în toată regula în aer liber. Are spațiu mai mult de joacă și este hrănit ca o vedetă. Asta pentru că momentele în care i se aduce mâncarea se transformă într-un spectacol.

John a învățat să salute, să se balanseze de pe o înotătoare pe alta, să se ridice cu “picioarele” din spate în sus și să facă tumbe prin bazin. Iar atunci când i se aduce porția de pește, leul de mare este invidiat de toate pisicile din curtea Delfinariului.

“Are și el ca și delfinii o dietă variată, de la hering, macrou, la baby hering, capelin, șprot și tot ce le putem asigura și mănâncă de trei ori pe zi. De câte ori mănâncă… lucrează. Nu i se dă mâncare gratis, deși leii de mare sunt niște mamifere marine statice, nu prea sunt foarte jucăușe”, a explicat Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariu de la CMSN.

Cine vrea să-l cunoască pe John poate să-l viziteze în fiecare zi. Leul de mare se răcorește în bazinul exterior de la Complexul Muzeal pentru Științele Naturii. La orele 11.30, 14.30 și 18.00 este hrănit, așa că iese să-și cunoască oaspeții.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*