Vergil Chițac, despre lucrările de modernizare a bulevardului Mamaia: „Le facem cu cap, logic și coerent”

Bulevardul Mamaia din Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a prezentat miercuri, 15 iunie, printr-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, care este stadiul lucrărilor de modernizare a bulevardului Mamaia, realizate cu fonduri nerambursabile și de la bugetul local.

„Proiectele ce prevăd transformarea bulevardului Mamaia într-o arteră modernă, la standarde europene, continuă și se desfășoară în strânsă legătură cu intervențiile pe care RAJA le are în zonă, astfel încât să nu fim nevoiți să spargem bulevardul la scurt timp după ce este gata pentru a înlocui conductele de apă. În acest moment, vă pot comunica următoarele: am finalizat tronsonul între strada Mircea cel Bătrân și strada Turda, pe când restul tronsoanelor se află în pregătire. Lucrările sunt momentan oprite din cauza intervențiilor pe care RAJA urmează să le desfășoare. Acesta este un lucru perfect normal dacă ne dorim să construim lucruri calitative și să nu risipim banul public. Pregătim intervenția pe tronsonul cuprins între Delfinariu și Pescărie. Lucrările vor fi executate tot de Confort Urban, care a obținut avizele necesare și va depune proiectul pentru obținerea autorizației de construire”, a scris edilul.

El a precizat că investițiile sunt realizate cu bani de la bugetul local și cu fonduri nerambursabile, iar rezultatul final va fi un bulevard modern, la standarde europene.

„La final, vom avea 12 km de bulevard la standarde europene, cu iluminat economic de calitate internațională, cu benzi dedicate transportului public, cu piste de biciclete și trafic auto optimizat pentru reducerea emisiilor de CO2, cu stații de autobuz și mobilier urban nou, cu trotuare refăcute și spații verzi îngrijite. Vor exista, de asemenea, un sistem modern de irigații, stații de încărcare electrică și alte elemente SMART”, susține Vergil Chițac.

De asemenea, primarul Constanței a mai spus că în ceea ce privește secțiunea din bulevardul Mamaia ce străbate stațiunea, aceasta urmează să fie reabilitată cu fonduri nerambursabile.

„În acest moment derulăm contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice. Și în acest caz urmărim îmbunătățirea mobilității prin lucrări asupra carosabilului, a trotuarelor și a spațiilor verzi adiacente. De asemenea, vom schimba stâlpii și corpurile de iluminat și vom muta în subteran rețelele de electricitate și de comunicații. Sunt proiecte mari, esențiale pentru infrastructura orașului. Le facem cu cap, logic, coerent și ne sincronizăm cu toate celelalte tipuri de intervenții, pentru a nu fi nevoiți să stricăm imediat ce terminăm. Vă mulțumesc pentru bunăvoință și pentru răbdare și sunt sigur că, după ce vom termina treaba și vom închide șantierele din oraș, Constanța va arăta așa cum ne dorim cu toții: curat, modern și civilizat”, a conchis primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Ce puii mei se face cu cap in orasul asta ? Singurele locuri aglomerate de pe mamaia erau la politie unde se cobora de pe iorga si la delfinariu. La politie facusera candva un giratoriu si era ok, functiona !! Acum a facut Gigi-Primarul scuarurile alea, e coada peste tot. De multe ori este blocata si banda 2, pentru ca refugiul nu este suficient de lung ca sa absoarba traficul de stanga. Si nu este nici suficient de lat, astfel ca multi soferi nu reusesc sa intoarca dintr-o singura manevra. Iar despre Delfinariu nu mai are rost sa vorbim. Primaria nu vrea neam sa asculte ce spun TOTI soferii din constanta: Semafor in 4 timpi !!! Orice alta metoda va esua lamentabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*