Vergil Chițac anunță semnarea contractului de finanțare pentru un nou spital modular. Valoarea proiectului este de 50 de milioane de lei

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. FOTO Paul Alexe

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat marți, 23 noiembrie, semnarea contractului de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), care, potrivit edilului, va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase.

„Astfel, vom fi pregătiți să gestionăm așa cum trebuie criza sanitară pe care o traversăm”, a precizat Vergil Chițac într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, la final, spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID. După ieșirea din actuala criză sanitară, spitalul modular va funcționa ca unitate de rezervă timp de 10 ani. Valoarea prezentului contract este de aproximativ 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.

„Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanța, după ce am anunțat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, am încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să depunem cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR)”, a mai precizat Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*