Vergil Chițac anunță pe Facebook construirea unui nou bulevard în Constanța: Bulevardul Madrid

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. FOTO: Facebook

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunțat luni, 6 iunie, pe pagina sa de Facebook, construirea unui nou bulevard, ce se va numi Madrid, și care va deservi zona de nord a orașului.

„Drumul Național 2A (Bulevardul Tomis) este frecvent blocat de traficul foarte intens, întrucât acesta reprezintă singura arteră care deservește zona de nord a municipiului Constanța, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare și legătura cu orașul Ovidiu. Este necesară o nouă arteră care să preia fluxurile de trafic din această zonă, soluția pe care am găsit-o numindu-se Bulevardul Madrid”, a anunțat edilul.

Potrivit primarului, noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între strada Brest și sensul giratoriu de la VIVO Nord. Noua arteră va avea o lungime de 2,7 km și va dispune de patru benzi de circulație și de trotuare.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

„Zona nordică a municipiului nostru prezintă un potențial foarte ridicat de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuințe, complexe comerciale și pentru diverse activități economice. Am convingerea că noul Bulevard Madrid va oferi o nouă dinamică de dezvoltare în această parte a orașului nostru și va avea un impact pozitiv asupra traficului din Constanța”, a mai precizat primarul Constanței.

Vergil Chițac spune că, în prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate al proiectului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Dar un Bulevard Amiral Macellariu, salvatorul Constantei de la distrugerea totala in august 1944, pe cand va exista, domnule primar-viceamiral?

  2. De ce Madrid?
    De ce Madrid și nu Paris, sau Roma?
    Sau mai bine Moscova? Poate vine invadatorul rus și să avem cu ce îl momi…

  3. Ce sa caute Madrid la Constanta…. De ce nu ii spune Bulevardul Ovidius sau Sf.Andrei, Capidava, Adamclisi, Saligny, Pontica, Dobrogea, Stratonis, sau altceva legat de jud. Constanta….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*