Utilajele și angajații Polaris acționează în municipiu pentru curățarea zăpezii, iar Polițiștii Locali adună persoanele fără adăpost

Utilajele Polaris au ieșit pe traseu. FOTO Primăria Constanța

Având în vedere avertizarea meteo de cod portocaliu de ninsoare, vânt puternic și temperaturi scăzute, cu posibilitate de formare a poleiului, până la această oră 9 sărărițe au împrăştiat 130 tone material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei.

Cele 22 utilaje cu lamă ale SC Polaris M Holding se află în punctele menţionate mai sus şi sunt pregătite să acţioneze când situaţia o va impune. 60 de angajaţi ai firmelor prestatoare din domeniul spaţii verzi acţionează în continuare pentru degajarea aleilor şi băncuţelor din parcuri.

În stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni și trotuare, la pasajele pietonale, la intrările de la Unitatea de primiri urgențe și instituții publice se intervine pentru curățarea zăpezii cu 138 de angajați ai SC Polaris M Holding.

Polițiștii  locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au identificat pe Șoseaua Mangaliei zona unui Hypermarket mai multe persoane fără adapost. În scopul rezolvării problemelor acestora a fost solicitat sprijinul DGASPC , SPAS și UPU, persoanele fiind preluate, deparazitare si introduse într-un adăpost special amenajat pentru astfel de cazuri situat pe Șoseaua Mangaliei, nr. 86. Ținând cont de condițiile meteo nefavorabile, polițiștii locali vor avea în vedere situațiile de acest gen și vor dispune măsuri similare. În total, luni după amiază, 12 persoane se aflau în adăpostul de urgenţă pentru sezonul rece, unde primesc hrană şi ceai cald.

Din cauza temperaturilor scăzute, autoritățile recomandă evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi.

În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.

Totodată, se recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă – 0799606189.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*