Urmează încă șase săptămâni de teatru în aer liber la Constanța în cadrul SEAS 2022

SEAS aduce emoție și cultură la Teatrul de Stat Constanța în lunile iulie și august

Primele două săptămâni din cele opt ale Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022 s-au încheiat cu succes, aducând la teatru în aer liber peste 2000 de spectatori.

Spectacole valoroase ale Naționalului din Craiova („Toc-Toc” de Laurent Baffie), Teatrului Tineretului din Piatra Neamț („O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale) și Teatrului Odeon din București („Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee) au fost reprezentate pe scena Teatrului de Vară Soveja, amintindu-le constănțenilor și turiștilor cât de frumoase sunt serile de vară petrecute în acest spațiu.

În centrul orașului, pe scena montată în Parcul Arheologic, au evoluat trupele Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad (cu spectacolul „Creditul” de Jordi Galceran), Teatrului de Nord Satu Mare, cu spectacolul concert pus la cale de Fără Zahăr („Metamorfoze”), Teatrului de Stat Constanța („Desculț în parc” de Neil Simon și „Maria Tănase. O poveste” de Carmen Lidia Vidu), Teatrului pentru copii și tineret „Luceafărul” din Iași (cu „Stația clovnilor” de Ana Crăciun Lambru), Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești (cu „Piatra din casă” de Vasile Alecsandri) și Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați (cu „Pe aripile cântului”, de Eugen-Dan Drăgoi).

Urmează încă șase săptămâni de spectacole în aer liber

Astfel, constănțenii sunt invitați miercuri, 20 iulie, ora 21.00, la Teatrul de vară Soveja, la una dintre comediile Teatrului de Stat Constanța, „Goi pușcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Este o ocazie rară de a viziona acest spectacol de succes al teatrului din Constanța, deoarece el este conceput pentru o scenă mare, de care nu vom dispune în stagiunea teatrală 2022 – 2023, sala TSC aflându-se într-un proces de reabilitare, care va mai dura.

Joi, 21 iulie, ora 21.00 – unteatru din București (cea mai prestigioasă companie independentă de teatru din România) prezintă, la Parcul Arheologic, spectacolul „Proof” de David Auburn, în care îi veți putea vedea pe actorii Marian Râlea, Dana Rogoz, Ionuț Vișan și Florentina Ţilea.

Vineri, 22 iulie, ora 21.00 – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București vine la Teatrul de Vară Soveja cu „Bonjour, bonne nuit, Paris!”, scenariul și regia de Dana Rotaru, un spectacol în care intriga romantică se împletește cu frumoase și nemuritoare șansonete;

Sâmbătă, 23 iulie, ora 21.00 – Teatrul „L.S. Bulandra” din București aduce în Parcul Arheologic unul dintre inimitabilele spectacole muzicale ale Adei Milea, de această dată o interpretare originală a piesei „Furtuna” de William Shakespeare.

Iar duminică, 24 iulie, ora 21.00 – Teatrul Globe din București vine tot în Parcul Arheologic cu o comedie plină de vervă, „Spune-mi ce-ai făcut cu banii” de Vasili Sigarev, cu Anca Sigartău, Claudiu Maier și Bogdan Talașman.

Vă reamintim că pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, TSC a inițiat o campanie promoțională EARLY BIRD, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic având tariful redus de 30 lei. Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro, de la Info Point City Park Mall, de la Sala Studio a Teatrului din str. Ion Lahovari nr. 2A, și, cu o oră înainte, de la casieriile din locațiile în care sunt programate spectacolele – Teatrul de Vară Soveja sau Parcul Arheologic.

SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal este Primăria Municipiului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*