Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National. Specialiștii centralei investighează cauza

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în dimineața zilei de joi, 14 octombrie, ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei în SEN.

Potrivit SN Nuclearelectrica SA, specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la declanșarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unității 2 de la SEN.

„Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranţă, toate sistemele unității funcționând si răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii”, au transmis reprezentanții SNN.

Aceștia au mai precizat că deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*