Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) a anunțat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național în noaptea de 8 spre 9 septembrie.

Reamintim că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat în data de 5 septembrie ora 15.00, în vederea efectuării unor lucrări de reparație la podul Mașinii de Încărcat/Descărcat combustibil (“MID”), lucrări care se pot realiză, în conformitate cu procedurile specifice, numai cu reactorul în stare oprită.

Oprirea controlată și realizarea lucrărilor s-au realizat în deplină siguranță, potrivit procedurilor aferente ale centralei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*