Unitatea 1 a Centralei Nucleare va fi deconectată de la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) a anunțat că începând cu data de 2 mai, Unitatea 1 va intră în programul de oprire planificată, urmând a fi deconectată de la Sistemul Energetic Național la ora 11:00.

Durată opririi planificate este de aproximativ 30 de zile, conform planificării lucrărilor de mentenanța preventivă și corectivă necesare a fi realizate în această perioadă.

În perioadă opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă, se vor efectuă activități din următoarele program

  • Programul de mentenantă preventivă și corectivă;
  • Programul de inspecții;
  • Programul de testare obligatorie pe perioadă opririlor planificate; Programul de implementare modificări.

Lucrările aferente programului de oprire planificată a Unității 1 se vor execută în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*