Un robot performant de dezinfecție a intrat în dotarea secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Județean Constanța

Un robot performant de dezinfecție a intrat în dotarea Spitalului Județean Constanța. FOTO Dăruiește Aripi

Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți și Compartimentul de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au primit recent din partea Asociației Dăruiește Aripi cel mai eficient produs de dezinfecție aflat la momentul actual în piață, un Robot performant ce folosește tehnologia UVC. Robotul de dezinfecție, echipat cu 20 de lămpi Philips și o putere de 1500W, distruge o gama largă de bacterii și virusuri, inclusiv SARS COV2 și alte microorganisme care produc infecții nosocomiale, această fiind principala cauză a complicațiilor și deceselor în secțiile de ATI.

Având în vedere că structura modernă pe care Dăruiește Aripi a implementat-o în acest proiect constă în construcția de saloane individuale pentru fiecare copil și mama lui, acest lucru permite ca după fiecare externare, salonul să fie complet dezinfectat cu acest Robot și pregătit pentru următorul bebeluș, care va necesita tratament în salonul respectiv.

„Am văzut la lucru acest dispozitiv în Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a dr. Cîrstoveanu (Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală – n.r.), secție care tratează cele mai grave cazuri din țara noastră și care menține cea mai joasă rată de răspândire a infecțiilor intraspitalicești. De zece ani, de când îl cunosc, dr. Cîrstoveanu este într-o continuă căutare de soluții în toată lumea de combatere a răspândirii infecțiilor nosocomiale în secțiile de ATI, iar acest robot este cea mai eficientă soluție pe care a identificat-o. Bineînțeles că mi-am dorit să achiziționăm acest produs și pentru secția noastră de la Constanța și am reușit, datorită sponsorilor noștri”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi.

În continuare, Asociația Dăruiește Aripi susține activitatea secției de neonatologie din Constanța prin suplinirea nevoilor pe care spitalul nu le poate acoperi, cu scopul comun de a oferi un act medical de calitate la debutul în viață a copiilor bolnavi. În perioada 2015 – 2019, valoarea investițiilor și gratuităților obținute de Asociația Dăruiește Aripi în susținerea acestei secții, în afara lucrărilor de construcție – care s-au încheiat în urmă cu un  și a căror valoare depășește 2.000.000 de euro, este de aproximativ 1.300.000 de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*