UPDATE FOTO Un pompier constănțean a murit! El a fost ucis de suflul exploziei unei butelii

Daniel Fripis și-a pierdut viața. FOTO Facebook
Daniel Fripis și-a pierdut viața. FOTO Facebook

Un banal incendiu petrecut în Constanța a dus la moartea unui pompier. Angajatul ISU Dobrogea încerca să stingă flăcările care au curpins o butelie dintr-un imobil de pe strada Tabla Buții atunci când a fost surprins de suflul unei explozii.

Echipa de intervenție de la ISU Dobrogea a fost chemată să stingă flăcările. Butelie fusese deja scoasă afară din casă de către proprietar. Șeful echipei ar fi aruncat pe ea o pătură de azbest și în acel moment s-a declanșat explozia. O bucată de metal din butelie l-a lovit în cap pe pompier și acesta a murit pe loc. Nimeni altcineva nu a fost rănit în urma deflagrației. Norocul colegilor de echipă a fost că ei erau mai mici de înălțime și bucățile metalice au trecut pe deasupra capetelor lor.

Reprezentanții ISU Dobrogea au confirmat decesul și au spus că victima este Daniel Marius Fripis, 42 ani din Constanța. Bărbatul era căsătorit și avea un băiat. El era angajat din anul 2006 la ISU Dobrogea.

Pompierul și-a pierdut viața
Pompierul și-a pierdut viața. FOTO Dorian Hapurnea

 

Mașina de la Morga Cimitirului Central din Constanța a sosit pentru a prelua trupul pompierului ucis în misiune
Mașina de la Morga Cimitirului Central din Constanța a sosit pentru a prelua trupul pompierului ucis în misiune

UPDATE: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un comunicat despre tragedia de la Constanța. Îl redăm integral.

Astăzi, 29 august, în jurul orei 11.26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, asupra faptului că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie GPL. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, încadrată cu şase pompieri.

În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni grave la nivelul feţei. În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei a constatat că subofiţerul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.

Plutonierul adjutant Marius Daniel FRIPIS, în vârstă de 42 de ani, a pierdut lupta cu viaţa, la datorie.

În acest moment, din ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. Nicolae CORNEA, o echipă de specialişti se află la Constanţa pentru efectuarea cercetărilor privind cauzele şi împrejurările care au determinat producerea acestui eveniment nefericit.

***

Încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Detaşamentul de pompieri Constanţa Oraş, încă din 2006, în funcţia de comandant de echipaj, colegul nostru a rămas devotat Armei în tot acest timp, participând la numeroase misiuni în care şia smuls semenii din ghearele morţii.

Cu trăsături alese de caracter, subofiţerul şi-a pus timp de nouă ani priceperea şi puterea în sprijinul celor aflaţi în dificultate, remarcându-se prin tenacitate şi profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr, alături de coechipierii săi. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pierdut un bun profesionist, cu adevărate calităţi de salvator confirmate de pregătirea dovedită în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre!

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*