Un mort și patru salvați de la înec pe plaja din Mangalia

Salvamar. FOTO Cătălin Schipor

Plaja din Mangalia a fost noua locație în care turiștii le-au dat bătăi de cap salvamarilor și pompierilor ISU. Persoane inconștiente s-au avântat în apă, chiar daca erau valuri și curenți puternici.

Unul dintre cazuri a fost al unui turist, care, însoțit de cele două fetițe ale sale, s-a depărtat de mal și la un moment dat nu a mai putut să se întoarcă. A început să strige după ajutor și din fericire, o persoana a intervenit cu un skijet și i-a recuperat pe toți trei și i-a dus la mal. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical al SAJ și transportat la spital pentru simptome digestive, ca urmare a apei de mare înghițită.

Cel de-al doilea s-a terminat tragic. Pentru o femeie  care strigă după ajutor, înainte să  intervină salvamarii, doi  bărbați au sărit  în apă după ea. Valurile mari l-au învins pe unul dintre ei, în timp ce cel de-al doilea a ieșit pe uscat împreună cu femeia aflată în pericol.

Pompierii ISU aflați în zonă au încercat să îl caute pe bărbatul dispărut, dar din cauza valurilor și a curenților au fost nevoiți să întrerupă misiunea.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost văzut după aproximativ trei ore, plutind în larg. A fost scos la mal și s-a încercat resuscitarea lui, dar fără succes.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*