Un medic din Spitalul Județean Constanța a murit la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș“ din capitală. El era purtător al noului coronavirus

Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Andrei SCJU Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Un medic din Spitalul Județean Constanța a decedat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș“ din capitală. Este vorba de un doctor de pe secția Medicală  II, contact cu primului caz COVID-19

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar în data de 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce starea de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie

Conducerea Spitalului Județean Constanța a precizat că în cadrul anchetelor epidemiologice din această secție, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul șef din secția Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR , rezultatul fiind, din nou, negativ. Pe 31 martie, medicul în vârstă de 62 de ani și-a înaintat demisia iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă. Pe 8 aprilie s-a internat cu simptomatologie CoVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
„Regretăm nespus dispariția fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu și-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani  a semnat condica la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei” Constanța . Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veșnică!“ a transmis conducerea SCJU „Sf. Ap. Andrei“ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*