Un dulap a căzut peste un copil la Grădinița Perluțele Mării din municipiul Constanța

Grădinița Perluțele Mării din Constanța. FOTO Facebook

Anchetă la o Grădinița Perluțele Mării din Constanța după ce un dulap s-a prăbușit peste un copil în vârstă de cinci ani. Micuțul a fost preluat de o ambulanță  și transportat la spital.

Se pare că evenimentul s-a produs în jurul orei 17.00, după ce, elevul de la grădinița Perluțele Mării s-ar fi agățat de dulap. Acesta nu era asigurat și a căzut peste copil. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj medical, dar și poliția. Minorul a fost găsit conștient, fiind transportat la Spitalul Județean Constanța.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, dar și poliția, au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili exact condițiile în care s-a produs accidentarea copilului și cine se face vinovat.

Referitor la cazul de la Grădinița cu Program Prelungit Perluțele Mării, Insepctorul General, Sorin Mihai a declarat că din primele informații:

„În cursul zilei de astăzi, după terminarea programului, unul dintre copii a fost preluat de la grupă de către mama sa. A ieșit pe hol înaintea mamei și, în timp ce se juca, un dulap s-a răsturnat peste el, dar numai parțial, căci obiectul de mobilier a rămas sprijinit de peretele opus, holul fiind îngust. Conform procedurii, a fost anunțat Serviciul 112 și, implicit, Inspectoratul Județean de Poliție. Din datele pe care le avem până în prezent, la sosirea echipajului de urgență medicală, copilul era conștient, având numai câteva zgârieturi la o ureche și la degete (fără sângerare abundentă). Aștept să primesc informații în scris, în această seară, iar mâine voi fi prezent la prima oră la grădiniță, pentru gestiona situația“

UPDATE:

În perioada imediat următoare, Inspectorul Școlar General va dispune constituirea unei comisii de cercetare a situației, în vederea identificării măsurilor legale care se impun. În paralel, s-a dispus de urgență mutarea mobilierului de pe hol, astfel încât să nu existe niciun alt pericol care să atenteze la sănătatea și siguranța preșcolarilor, părinților și cadrelor didactice din instituție.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța va monitoriza în permanență soluționarea acestei situații, urmărindu-se o aplicare clară, transparentă și eficientă a prevederilor legale în vigoare. În afara măsurilor dispuse până în prezent, se vor aplica și altele, după prezentarea concluziilor comisiei de cercetare, în urma analizării tuturor aspectelor implicate. Este o situație regretabilă, însă ne exprimăm încrederea că aceasta va fi încheiată într-un mod eficient, având, în primul rând, scopul de a asigura preșcolarilor un proces educațional derulat într-un spațiu securizat” a declarat prof. Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*