Un dragor maritim românesc participă la un exercițiu multinațional din Turcia

Un dragor maritim în Marea Neagră. FOTO navy.ro
Un dragor maritim în Marea Neagră. FOTO navy.ro

68 de marinari militari, şase scafandri EOD şi doi ofiţeri de stat major, ambarcaţi la bordul Dragorului Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (30), participă, în perioada 25 noiembrie – 4 decembrie, la Exerciţiul multinaţional de luptă contra minelor „NUSRET 16”, organizat de Forţele Navale ale Turciei.

Nava a plecat din portul Constanţa marţi, 22 noiembrie, pentru a se alătura navelor militare din Arabia Saudită, Bulgaria, Georgia, Grecia şi Turcia, care participă la exerciţiul organizat de Forţele Navale ale Turciei.

Dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de către Forţele Navale Române şi este comandat de căpitan-comandorul Decebal Ciobăniţă. În anul 2016, nava a făcut parte din Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, în lunile februarie şi iulie, şi a participat la mai multe exerciţii multinaţionale în Marea Neagră şi în Marea Mediterana.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*