Un bărbat susține că Poliția Năvodari nu a dat curs unei sesizări la 112 pentru că nu avea echipaj liber. El semnalase că o mașină condusă cu viteză, probabil de un minor, era să provoace un accident în Vadu

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Polițiștii din Năvodari nu au putut da curs unei sesizări la 112 pentru că nu aveau echipaj liber și i-au spus apelantului să se ducă a doua zi cu poze la ei la sediu și să depună plângere. Era vorba de doi minori, posibil sub influența băuturilor alcoolice, care au fost la un pas de a provoca un accident rutier cu mașina pe care o conduceau.

„112 – apelati cu încredere!  Nu au echipaje disponibile ! Mulțumim Poliția Năvodari !“, își începe postarea pe Facebook Ionuț Dogaru. Acesta a fost la un pas de a fi implicat într-un accident rutier din cauza unor minori care conduceau o mașină cu viteză prin satul Vadu. A cerut sprijinul polițiștilor, sunând la 112. Nu a fost nici un echipaj disponibil și i s-a cerut să meargă a doua zi la ei la sediu pentru a depune o plângere.

„Aseară în miezul nopții am avut un eveniment ciudat în localitatea Vadu, comuna Corbu din județul Constanța !!

Doi copii cu vârste între 14-18 ani fugeau cu viteze de peste 100 km/h cu un Renault Kangoo prin localitate, eram să ne tamponam la o intersecție, am reușit să mă țin după ei și să i opresc (pt ca li s-a oprit motorul mașinii din care ieșea și fum, ulei încins și apa fierbea) și am descoperit 2 copii băuți morți și fumați cred, care erau în mijlocul unei petreceri!

Unul din ei a fugit în curtea unui consătean, care a ieșit la 3 dimineața cu furca în stradă, că un străin îi trăgea de geamuri, l-am calmat și i-am povestit situația cu cei doi copii.

Jumătate din sat era treaz și pe stradă de isprava copiilor și de zgomotul mașinii …

Așa că am apelat la ajutorul Poliției pentru a ne ajuta să rezolvăm acest caz.

Între timp copii au abandonat mașina rămasă împotmolită la marginea satului și au rupt-o la fugă prin sat prin curțile oamenilor.

Le-am povestit celor de la Poliție că am avut conflicte verbale cu ei, dar erau agresivi și băuți și nu am avut chef să isc vreo bătaie pe acolo.

Am sunat la 112 …

Și răspunsul a fost magnific : Poliția Orașului Năvodari: „Nu avem nici un echipaj în zona Vadu și nici pe cineva disponibil acum să vină la dumneavoastră! Faceți poze la mașină și duceți-vă mâine la Năvodari și depuneți reclamație la Poliție!”

Apel înregistrat la serviciul de urgență al României 112 !!!!?????

Excelent !

Deci dacă locuiți în comuna Corbu sau Vadu, recomandarea poliției este să stați cuminți noaptea, dacă intră cineva peste voi în curte vă ascundeți bine în casă, dacă auziți ceva pe stradă stingeți lumina“,a povestit Ionuț Dogaru.

UPDATE

Reprezentanții IPJ Constanța au oferit un punct de vedere cu privire la cele reclamate.

“Astăzi, în jurul orei 4.15, polițiștii Secției 5 Rurală Cogealac au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, șofer de taxi, cu privire la faptul că ar fi urmărit două persoane, pe raza localității Vadu, care ar fi fugit fără să plătească cursa.

Polițiștii au luat legătura telefonică cu apelantul, pentru a cere mai multe detalii în legătură cu împrejurările și locația în care se află.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor faptul că cei doi, imediat ce ar fi ajuns la destinație, ar fi părăsit taxiul pe care îl conducea, fără să plătească valoarea cursei, iar ulterior s-au urcat într-un autoturism, cu care au părăsit zona.

Bărbatul în cauză i-ar fi urmărit cu taxiul până pe un câmp, unde cei doi ar fi abandonat autoturismul, după care a sunat la 112, relatând cele întâmplate, totodată afirmând că are suspiciunea cum că cei doi s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Apelantul le-a spus polițiștilor că se va prezenta în cursul zilei de astăzi la postul de poliție, pentru a depune plângere, fapt care până în prezent nu s-a întâmplat.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a dispus verificări, prin Biroul Control Intern. Ofițerii acestei structuri desfășoară, în prezent, activități specifice în vederea stabilirii modului în care a fost gestionat apelul. La finalul acestora, vor fi luate măsurile legale ce se impun”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*