Umilința Zilei: În lipsa locurilor de parcare din Constanța, persoanele cu handicap își pun viața în pericol

Din cauza mașinilor parcate pe trotuare, o banală plimbare poate fi o provocare mortală. FOTO Cătălin Schipor

Problema locurilor de parcare din municipiul Constanța aduce după sine multe alte probleme, unele care întind la maxim nervii șoferilor, iar altele care pun în pericol viața pietonilor. Un astfel de exemplu sunt mașinile parcate pe trotuar. De exemplu,  pe strada Adamclisi, o femeie a fost nevoită să împingă căruțul unei persoane imobilizate, pe partea carosabilă, mașinile trecând la câțiva centimetrii de ele, trotuarul fiind ocupat de mai multe autoturisme. Dacă s-ar fi produs un accident rutier, vina ar fi fost a pietonilor.

Din păcate această situație este tot mai des întâlnită în Constanța, pietonii, uneori împingând cărucioare cu copii mici în ele, sau cu persoane cu dizabilități, fiind nevoiți să circule pe șosea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*