Trei absolvenți de liceu constănțeni au promovat Bacalaureatul cu media 10

Examen, educatie, elevi

Peste 67 la sută dintre absolvenții constănțeni care au susținut probele din cadrul Bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat examenul, trei dintre ei obținând media 10.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în sesiunea iunie-iulie 2020 au promovat 3.293 de candidați (67,23 la sută candidați din promoția curentă), dintr-un total de 5775 (94,8 la sută) de candidați prezenți.

„Precizăm că 317 candidați au absentat, iar șapte candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat”, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

La nivelul județului Constanța trei candidați au obținut media 10 și 399 de candidați au obținut note de 10 la diverse probe: 27 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 168 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (istorie – 73, matematică – 95), iar 204 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și specializării (ex. biologie – 80, fizică – 56, logică și argumentare – 29). Cei trei elevi de 10 sunt de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța și Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța.

„Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, au mai precizat sursele citate.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate marți, 30 iunie, la ora 12.00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

„Sperăm că rezultatele obținute de către absolvenții constănțeni la acest examen se înscriu pe linia proiecției lor educaționale și că acestea vor contribui în mod consistent la conturarea unui traseu profesional de succes”, a afirmat Anca-Iuliana Dragomir, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat Constanța.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 20.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 08.00 – 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*