Tradiția continuă la Cumpăna – evenimentul „Conviețuire interetnica pe plaiuri dobrogene” a ajuns la a XII-a ediție

Comuna Cumpana. FOTO Catalin Schipor

Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Uniunea Democrată a Turcilor din România, organizează evenimentul „Conviețuire interetnica pe plaiuri dobrogene”

Aflat la cea de-a XII-a ediție, evenimentul debutează duminică, 23 iunie, începând cu ora 10:00, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv „Victoria” din comuna Cumpăna, cu un Concurs de Artă Culinară Tradițională.

Reprezentanții turci, tătari, aromâni, ruși-lipoveni și români din localitățile Tulcea, Constanța, Cumpăna, Topraisar, Cogealac, Ghindărești, Beidaud, Tuzla, Lumina, vor prezenta o vastă paletă de preparate din bucătăriile tradiționale.

Începând cu ora 11:00 vor evolua reprezentanți ai ansamblurilor folclorice: Boboceii Cumpenei, Kardelen, Eplis, Can Renkler, Minicansu si mulți alții.

De la ora 13:00 se va organiza concursul de lupte tradiționale tătărești- KURES.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*