Tractor și remorcă, confiscate de polițiștii locali constănțeni pentru abandon ilegal de deșeuri

Tractor și remorcă, confiscate de polițiștii locali pentru abandon ilegal de deșeuri. FOTO: DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au surprins joi, 10 noiembrie, în traficul rutier, un conducător al unui tractor care transporta deșeuri într-o remorcă și se deplasa pe un alt traseu decât cel care duce spre depozitul autorizat de la Ovidiu sau Schitu. Ulterior, acesta a procedat la abandonarea deșeurile pe un teren viran.

Potrivit DGPL Constanța, persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 20, alin. 3, privind regimul deșeurilor. Totodată a fost dispusă măsura complementară de confiscare a bunului folosit la săvârșirea contravenției.

„Vă reamintim că polițiștii locali monitorizează în permanență întreg municipiul Constanța și manifestă toleranță zero față de persoanele care încalcă prevederile legale. Vă rugăm să înțelegeți că depozitarea ori abandonarea necorespunzătoare a deșeurilor de orice fel poate produce consecințe destul de grave asupra mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației de mediu la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*