Ți-e frică să zbori cu avionul? Iată cum poți trece peste asta

Citește o carte. FOTO unsplash.com
Citește o carte. FOTO unsplash.com

Frica de zbor este un lucru extrem de comun. Apare uneori chiar și la oamenii cărora, în general, nu le este frică să zboare cu avionul. Mai mult, nu ar trebui să ne bazăm pe pastile sau diverse calmante de fiecare dată când zburăm.

Pe scurt, trebuie să învățăm cum să ne controlăm frica – sau cum să ne distragem. De exemplu, din moment ce mai toate avioanele sunt acum echipate cu Wi-Fi, putem încerca un joc de table online NetBet dacă dorim.

Dacă privitul unui ecran de telefon sau laptop nu vă ajută, iată care sunt celelalte lucruri care vă pot ajuta să treceți peste frica de zbor.

Încearcă să dormi

Știm ca nu e ușor să adormi într-un avion. Totuși, avem sfaturi care te pot ajuta. De pildă, poți aduce cu tine o pernă comfortabilă pentru gât, dopuri de urechi și chiar și o mască pentru ochi. Acestea îți vor bloca simțurile importante și care, de cele mai multe ori, îți cauzează frica, și te vei putea relaxa cum trebuie în timpul zborului.

Pe de altă parte, nu toți oamenii preferă să-și blocheze simțurile astfel. Ba dimpotrivă, unii simt mai multă frică – de necunoscut – dacă fac acest lucru.

Citește o carte

Dacă ești sau ai fost un cititor înrăit, îți poți folosi hobby-ul pentru a trece mai ușor peste un zbor. Ia cu tine cea mai interesantă carte – de preferat necitită – pe care o ai în bibliotecă și lasă-te absorbit/ă de aceasta.

Te poți baza și pe un Kindle dacă vrei să călătorești cu bagaj minim, desigur. În orice caz, nu lua cu tine o carte plictisitoare sau o carte care trebuie citită pentru școală ori pentru servici. Este posibil ca astfel de cărți să îți crească anxietatea.

Joacă-te jocuri

Cele mai multe persoane trec peste frica lor de zbor cu ajutorul jocurilor video. Din nou, trebuie să ai o oarecare atracție pentru ele, altfel efectul nu va fi același.
În cazul unui zbor lung, trebuie să te armezi cu o baterie plină la laptop sau telefon, eventual și cu o baterie de rezervă pe lângă. Mai mult, asigură-te că ai descărcate destule jocuri, în cazul în care te plictisești sau avionul în care te vei afla nu are WiFi.

Ce filme urmărești pe Netflix? FOTO unsplash.com
Ce filme urmărești pe Netflix? FOTO unsplash.com

Privește un film

Dacă alegi să privești un film pentru a uita de cele din jur, îți recomandăm să îl și asculți cu ajutorul unor perechi de căști. Din nou, așa te izolezi de elementele din jur și te concentrezi pe altceva.

În plus, dacă volumul este destul de tare și filmul mai mult decât interesant, un zbor de două ore poate trece cât ai zice pește.

Concluzie

Frica de zbor este, de cele mai multe ori, irațională. De ce?

Ei bine, un alt mod de a preveni această frică este de a te uita peste statisticile cu accidente de avion. Fâcănd asta, vei afla că acest tip de accidente nu este deloc comun – anume se întâmplă foarte, foarte rar.

Cel mult poți experimenta câteva turbulențe din cauza vremii, dar dacă nimic extraordinar nu se întâmplă, zborul tău va fi unul sigur.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*