Te mănâncă țânțarii în Constanța? Primăria te invită să-ți cumperi un spray!

Atacul țânțarilor. FOTO huffingtonpost.ca
Atacul țânțarilor. FOTO huffingtonpost.ca

Constanța este asaltată de țânțari și după numeroase reclamații, Primăria Constanța a făcut public programul acțiunilor de dezinsecție.

Iată programula anunțat de municipalitate:

 

 

27.06.2016

Zona bdul. 1 mai – Abator

Zona Km 4/5

Bd. Aurel Vlaicu – Zona Viile Noi

Zona CET

Zona Faleză Sud – Poarta 6

 

28.06.2016

Zona Casa de Cultură

Zona Trocadero – Dacia

Zona Tomis III, II, I

Zona ICIL

 

29.06.2016

Zona Inel

Zona I.C. Brătianu

Zona Centrală – Peninsulară

Zona Faleză Nord

30.06.2016 Zona Tomis Nord
01.07.2016 Stațiunea Mamaia
02.07.2016 Cimitire

Cei care sunt în continuare deranjați de insecte, primesc de la Primăria Constanța o serie de sfaturi menite să prevină mușcăturile de țânțari:

  • cosirea la timp a vegetației ierbicole;
  • folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.);
  • aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate;
  • aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

“De asemenea, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Substanţele folosite sunt biodegradabile și se numesc DEADYNA și K‘OTHRINE PROFI EC 250, care sunt avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor, care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.).

Atenționăm persoanele juridice și fizice că au obligația, concomitent cu acțiunile primăriei, să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*