Tăcerea lui Iohannis împlinește un an

Editorial Constanța News
Editorial Constanța News

Nu mai este mult timp până când România va sărbători un an de la alegerea președintelui Klaus Iohannis în fruntea statului, un an în care acesta a tăcut precum un mare lider spiritual aflat în plină meditație. În mod normal, pe unul care tace îl bănuieşti, la început, de inteligenţă. Adică, las’ că acum tace şi gândește şi vedem noi ce lucruri mărețe va face. Așa s-a întâmplat şi cu votanții președintelui care l-au creditat cu toată încrederea lor. Dar, la împlinirea unui an de când el doar tace, entuziasmul oamenilor a scăzut, aproape s-a spulberat. Se instalează în mințile multora teama că Iohannis atât poate, că mai mult de cincisprezece fraze nu o să zică nici dacă-l picuri cu ceară fierbinte, că viziunea lui de politică externă lipsește cu desăvârșire, că n-are nicio treabă cu Ponta, adversarul din campania electorală care îl acuza de trafic cu copii etc.

Să ne gândim la miile de români din străinătate, umiliți de guvern să stea la cozi pentru a-şi alege președintele, împiedicați să pună ștampila ca nu cumva Ponta să piardă precum Geoană pe voturile din diaspora. Acei oameni umiliți așteptau ca Iohannis să nu-i uite imediat după instalarea la reamenajatul Palat Cotroceni. Trei fraze în două conferinţe sterile de presă nu sunt suficiente pentru oamenii care au stat ore întregi în frig ca să te aleagă.

Când îl creditezi pe un om cu multă inteligenţă, rişti să fii dezamăgit după ce începi să-l cunoşti. Aşa e şi cu Klaus Iohannis. Milioane de români aşteptau ca neamţul să fie un altfel de preşedinte, dar SĂ FIE!!!

Deocamdată, la împlinirea unui an de mandat, România e o ţară care îşi caută președintele pierdut şi care, în curând, riscă să-l declare nul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*