Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” de la Medgidia a ajuns la final

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” de la Medgidia a ajuns la final. FOTO: Primăria Medgidia

Sala de festivități a Cercului Militar din Medgidia a devenit joi, 24 august, scena unei adevărate reîntâlniri cu frumusețea artei, în cadrul vernisajului celei de-a XIX-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”. Pasionații de artă au umplut sala până la refuz, în încercarea de a se delecta cu creațiile a 14 artiști veniți din România, Turcia, Republica Moldova și Irak.

Momentul încheierii evenimentului a fost marcat de o reprezentare artistică cu totul neașteptată. Artistul de origine turcă, Brahri Genc, recunoscut deja pentru abilitatea sa de a picta cu pensule de dimensiuni impresionante, a oferit o performanță live de pictură ce a durat 30 de minute. Această îndrăzneață demonstrație a dat naștere unei noi capodopere, cu tematica frumuseții și inocenței umane.

Vernisajul a adus în prim-plan 28 de lucrări remarcabile, semnate de cei 14 artiști internaționali. Printre aceștia, nume notabile precum Mircea Costea, Dan Cârjoi, Ioana Lavinia Streinu și mult alții au reușit să îmbine stiluri și perspective din culturi diferite, într-o explozie de culoare și creativitate.

Evenimentul a fost onorat de prezența ilustrului critic de artă Alice Dinculescu, care a ținut o prezentare captivantă despre artiștii prezenți și evoluția lor în cadrul taberei. Cu o perspectivă profundă, Dinculescu a oferit o interpretare fascinantă a operelor expuse, evidențiind subtilitățile și mesajele pe care acestea le transmit.

Această ediție a Taberei Internaționale de Pictură a adus o contribuție semnificativă la patrimoniul artistic al municipiului Medgidia. Cu peste 578 de lucrări acumulate în colecția sa de artă, orașul devine un centru de apreciere și promovare a diversității culturale și artistice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*