Studenții mediciniști din cadrul Universității „Ovidius” se implică în anchetele epidemiologice COVID-19

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

În contextul creșterii accelerate a numărului de infectări cu virusul SARS CoV-2, Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici, a răspuns pozitiv apelului făcut de către Prefectură și Direcția de Sănătate Publică (DSP) de a se implica în realizarea anchetelor epidemiologice din oraș.

Astfel, peste 50 de studenți din cadrul Facultății de Medicină vor fi repartizați pentru a desfășura zilnic, în intervalul 08.00 – 20.00, acțiuni de voluntariat ce vizează activitatea de call center și monitorizare telefonică a celor infectați sau posibili infectați cu COVID-19 în incinta DSP Constanța, dar și acțiuni care privesc acordarea suportului tehnic alături de echipa DSP la sediul Prefecturii.

Actualmente, în realizarea anchetelor epidemiologice sunt aleși doar studenții din anii clinici, de la anul IV până în anul VI, care nu au intrat în contact cu persoane infectate în ultimele 14 zile și care, în același interval de timp, nu au prezentat niciun simptom specific virusului, cum ar fi: febră, dificultăți de înghițire și respirație, tuse intensă, tulburări ale gustului sau ale mirosului. La solicitarea autorităților, numărul studenților implicați va fi suplimentat.

Studenții voluntari beneficiază de training specializat realizat zilnic de către reprezentanții DSP în colaborare cu Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*