Elevii din Medgidia au ocazia să studieze în Turcia. Profesorii de la Universitatea Çanakkale vin să prezinte oferta educațională

Primăria Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

În perioada 27-30 iunie, la Medgidia se va afla o delegaţie formată din patru profesori de la Universitatea Çanakkale din Turcia. Aceştia vor prezenta oferta educaţională pentru anul universitar 2017-2018. La Casa de Cultură “I.N. Roman” sunt aşteptaţi toţi elevii care sunt interesaţi să studieze la o universitate din Republica Turcia.

Începând cu anul universitar 2017-2018, 50 de tineri din Medgidia primesc decontarea integrală a transportului, cazării, studiilor și o bursă consistentă pentru a învăța la prestigioasa Universitate din Çanakkale. După terminarea facultății, tinerii din Medgidia au posibilitatea să fie angajați la centrele de cercetare de acolo sau să vină acasă, la Medgidia pentru a pune bazele unor afaceri în țara natală.

Acest lucru este posibil în urma discuţiilor purtate acum câteva luni de primarul Valentin Vrabie cu președintele Camerei de Comerț Locale, cu prefectul regiunii și cu primarul orașului. Çanakkale este un oraș-port de pe coasta asiatică a Dardanelelor și are o populație de peste 200.000 locuitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*