SPIT Constanța expediază somațiile de plată pentru cei care nu și-au plătit taxele până la 31 martie 2018

Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că a demarat campania de expediere a somațiilor de plată în cuprinsul cărora sunt înscrise debitele neachitate până la termenul scadent din data de 31 martie.

Numărul total al somațiilor este de 47.931, din care 44.286 pentru persoane fizice (92% din total) şi 3.645 pentru persoane juridice (8% din total).

Din cei 439.410 contribuabili înregistrați în anul 2018 în evidențele fiscale ale SPIT, 401.771 persoane fizice și 37.639 persoane juridice, raportul datornicilor este de 11% pentru persoanele fizice şi 10% pentru persoanele juridice.

SPIT informează contribuabilii care au achitat debitele din dosarele de urmărire şi executare silită înainte de comunicarea somațiilor de plată că după primirea acestora nu mai este necesar să se prezinte la ghișeele instituției. Recomandarea se adresează persoanelor care au efectuat plăti după data de 23.05.2018 și care se află în posesia unei chitanțe pentru suma înscrisă în somația primită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*