Șoferi și pietoni beți și-au dat întâlnire în accidente rutiere pe raza județului Constanța

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii constănțeni s-au confruntat în decurs de doar câteva ore cu două accidente rutiere în care, atât conducătorii auto, cât și pietonii implicați, se aflau în stare avansată de ebrietate.

Primul dintre ele a fost înregistrat în cursul zilei de 9 decembrie, la ora 17.45, pe raza localității Peștera. Aici, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, a condus un autoturism pe strada Izvorului, unde a surprins și accidentat ușor un pieton, de 64 de ani, care se deplasa pe axul drumului.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că atât conducătorul auto cât și pietonul se aflau sub influența băuturilor alcoolice, 0.80 respectiv 1.18 mg / l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 20.00, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a condus un autoturism în Medgidia, pe strada Republicii, unde a surprins și accidentat o femeie, de 51 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure, din partea stângă a conducătorului auto.

Și în acest caz, oamenii legii au stabilit că și șoferul și pietonul se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto avea o concentrație de 0.75 mg / l alcool pur în aerul expirat, iar pietonul a fost testat pasiv – emana halenă alcoolică.

În ambele cazuri au fost prelevate și probe biologice de sânge pentru a se stabili exact alcoolemia fiecăruia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*