Societatea care operează cereale în Portul Constanța, zona Digul de Nord, a fost amendată cu 15.000 lei de Garda de Mediu Constanța

Societatea care operează cereale în Portul Constanța, zona Digul de Nord, a fost amendată cu 15.000 lei de Garda de Mediu Constanța pentru încălcarea prevederilor Legii 104/2011 privind protecția atmosferei. FOTO Garda de Mediu Constanța

Societatea care operează cereale în Portul Constanța, zona Digul de Nord, a fost amendată cu 15.000 lei de Garda de Mediu Constanța pentru încălcarea prevederilor Legii 104/2011 privind protecția atmosferei.

“În perioada 26-27.12.2023, pe timpul operațiunilor de încărcare/descărcare cereale din barjă în buncărul de recepție și din siloz la nava maritimă, s-au produs emisii de praf și pleavă, antrenate eolian în atmosferă și dispersate în vecinatatea terminalului de cereale.

La verificările efectuate s-a constatat că drumurile de acces și cheul erau acoperite cu strat de pleavă și praf, nefiind luate măsuri de supraveghere a operării și funcționalității instalațiilor de desprăfuire, pentru a se preveni dispersia de poluanți în mediu. De asemenea, nu se intervenise pentru curățarea platformelor și a suprafețelor afectate de depunerile de praf, iar benele de colectare a deșeurilor pulverulente erau pline și nu erau acoperite. Pe lângă sancțiunea maxima prevăzută de lege, au fost stabilite măsuri care vor fi verificate la termenele scadente” – Garda de Mediu Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*