Seturi noi-nouțe de mobilier școlar, table interactive și un laborator de informatică performant. Primăria Peștera vrea să obțină toate acestea, pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1, printr-un nou proiect depus pe PNRR

Școala din comuna Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Elevii de gimnaziu din comuna Peștera se vor putea bucura, în curând, de condiții moderne de studiu, pe măsură ce școala lor, Școala Gimnazială Nr. 1, va căpăta o înfățișare cu totul nouă, cu mobilier adaptat și materiale didactice noi și de actualitate. În acest sens, Primăria Comunei Peștera a depus un proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență prin care solicită fonduri pentru dotarea unității de învățământ cu mobilier, materiale didactice  și echipamente digitale.

„Am solicitat, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și cu directorul școlii, analiza de oprtunitate și am ajuns la concluzia că putem să dotăm un laborator de informatică, 19 săli de clasă și o sală de sport, cu mobilier nou, băncuțe, echipamente și materiale didactice”, a declarat, pentru CTnews, primarul comunei Peștera, Nicoleta Vrabie.

Așadar, conform devizului de proiect, vor fi modernizate sala de sport a școlii, cele 19 săli de clasă și laboratorul de informatică. Cu banii primiți de la guvern în urma aprobării acestui proiect depus, primarul Nicoleta Vrabie își propune ca fiecare sală de clasă să beneficieze, pe lângă setul nou-nouț de mobilier, de câte o tablă interactivă, conectată la un sistem informatic, iar fiecare sală de clasă să beneficieze de propria imprimantă și propriul scanner, astfel încât procesul educațional să fie cât mai actualizat și cât mai eficient.

De asemenea, școala va avea propriul laborator de informatică, dotat cu 27 de calculatoare conectate la internet. Modernizarea era una necesară din foarte multe considerente, afirmă primarul comunei Peștera.

„Avem un profesor de informatică foarte bine instruit, absolvent al unei facultăți de profil. Tot el este și informaticianul școlii, iar în paralel se ocupă să le predea copiilor materia care îi ajută de deprindă aptitudini de digitalizare, atât de necesare în ziua de azi”, a ținut să puncteze Nicoleta Vrabie.

Proiectul pe care administrația publică locală de la Peștera îl privește cu atâta optimism a fost depus pe data de 17 martie, iar valoarea lui totală se ridică la peste 855.000 de lei, sumă ce include TVA. Din întregul acestei sume, aproape 50.000 de lei vor fi investiți în modernizarea sălii de sport, pentru a fi adusă la standardele cele mai corecte, iar acest fapt să îi motiveze pe cei mici să se orienteze mai mult spre mișcare. În amenajarea și înzestrarea laboratorului de informatică vor fi direcționați circa 88.500 de lei.

„În luna mai ar trebui să aibă loc evaluarea proiectului depus, iar noi credem că Școala Gimnazială nr. 1 din Peștera este eligibilă și are șansele necesare să obțină această finanțare menită să vină în sprijinul comunității, al copiilor în special și care să contribuie la creșterea nivelului de educație al populației și să reducă riscurile abandonului școlar. Veți vedea că fiecare sală de clasă va conține câte o tablă interactivă, iar în acest mod noi, primăria, împreună cu directorul școlii, credem că va crește și interesul elevilor pentru învățătură. Ori de câte ori este nevoie, noi ne arătăm susținerea pentru școală din toate punctele de vedere. Avem o relație foarte bună, iar orice nevoie au, ne-o comunică, iar noi îi ajutăm”, a mai completat primarul Nicoleta Vrabie.

Odată aprobat proiectul și obținută toată documentația necesară, odată începute procedurile de achiziții, implementarea tuturor obiectivelor ar urma să dureze nu mai mult de 20 de luni. Ca orizont de timp estimat în proiectul depus la Guvern, Primăria apreciază ca totul să fie gata undeva la finalul anului 2024.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*