Secțiile Spitalului Județean Constanța sunt supraaglomerate. O bătrână a murit după ce a stat 18 ore pe holurile de la Urgență

Spitalul de Urgență Constanța. FOTO cugetl iber
Spitalul de Urgență Constanța. FOTO cuget liber

Reprezentanții Spitalului de Urgență Constanța spun că numărul pacienților care suferă de probleme respiratorii a crescut simțitor în ultimele zile.

“Din cauza variațiilor de temperatură, în ultima perioadă s-a înregistrat o creştere a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor, ceea ce a dus la o supraaglomerare a secţiilor, cum ar fi Secţia Medicală I, Gastroenterologie, dar și Pediatrie, unde numărul pacienților depașeşte numărul de paturi. In secţia Medicala 1 sunt internaţi 40 de pacienti cu infecţii respiratorii, capacitatea secţiei fiind de 35 de paturi iar de la începutul sezonului şi până acum au fost efectuate peste 170 de internări, jumătate dintre acestea având la bază afecţiuni respiratorii”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa este supraaglomerată, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii.

In ultimele zile, au fost internaţi mai mulţi copii decât în mod obişnuit astfel că numărul internărilor ajunge şi la 30 într-o singură zi, în această perioadă, dublu faţă de alte perioade. In momentul de faţă în secţie sunt internaţi peste 100 de copii, în condiţiile în care secţia dispune de 75 de paturi. Totodată, mulţi dintre pacienţi sunt aduşi din judeţul Constanţa dar şi din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.

Pacienți, ținuți pe holuri

Reacția reprezentanților spitalului vine la două zile după ce o pensionară a murit după ce a fost ținută 18 ore pe holurile de la Urgență. Este vorba despre cazul făcut public pe Facebook de Luiza Rosentzweig. Femeia a povestit cum mama ei a așteptat să fie primită de medici. A doua zi, pacienta a murit.

“As dori sa va impartasesc modul in care se trateaza bolnavii din Spitalul Judetean Constanta. de la ora 1 Dimineata. si pana la orele 19.39 ne aflam la URGENTA!! Fara sa rezolve situatia AU UITAT SA FACA TOMOGRAF SI ASTFEL A TREBUIT SA MAI STAM INCA 6 ORE IN PLUS! AM SOLICITAT O SALVARE PT TRANSFER LA SPITALUL DE BOLI INFECTIOASE. RASPUNS ” NU AVEM SALVARI ” DATI-MI O SOLUTIE!! CE SA FAC?! LA CINE SA APELEZ? SUNT SI EU OPERATA DE COLOANA!! share va rog !! As dori sa mentionez ca mama are virsta de 87 ani si imobilizata iar aceste ore le petrece pe o targa veche care nu face decit sa-i accentuieze durerile”, scria Luiza Rosentzweig pe Facebook, în urmă cu 3 zile.

Acest teribil caz se află acum în atenția conducerii Spitalului de Urgență Constanța și a Consiliului Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*