Sărbătoarea Primăverii, Nevruz, debutează la Constanța

Afișul spectacolului Nevruz
Afișul spectacolului Nevruz

Yunus Emre Enstitüsü Constanţa în colaborare cu Organizaţia Internaţională a Culturii Turce (TÜRKSOY) şi Asociaţia Litoral Delta-Dunării, vă invită să ne bucurăm împreună de Sărbătoarea Primăverii – NEVRUZ, sâmbătă 25 martie 2017 la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, începând cu ora 19:00. Descoperiţi tradiţiile lumii turcice, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra de instrumente populare TÜRKSÖY.

Peste 45 de artişti, originari din ţările vorbitoare de limbă turcă, se reunesc în acest spectacol-turneu pentru a face cunoscute lumii, prin muzică, dansuri, instrumente şi costume tradiţiile şi obiceiurile de întâmpinare a primăverii.

Ca în fiecare an, Yunus Emre Enstitüsü Constanţa oferă publicului întâlnirea cu marea cultură turcă. În acest an, vă invităm la o nouă întâlnire de suflet, de această dată cu tradiţiile şi obiceiurile lumii turcice.

Sărbătoarea Primăverii – NEVRUZ este oferit publicului non-profit. Intrarea este liberă.

„Multiculturalitatea şi bogătia de tradiţii, gastronomie, cultură, muzică şi dans a minorităţilor ce convieţuiesc în deplină armonie în Dobrogea fac parte din ceea ce numim brandul turistic al Dobrogei iar noi, la Asociaţia Litoral Delta-Dunării, punem accent şi valoare pe acest potenţial pe care îl are regiunea noastră şi care este unic în România şi chiar în Europa. Invităm constănţenii la Sărbătoarea Primăverii – Nevruz, pentru a descoperi şi cunoaşte mai bine tradiţiile colegilor şi prietenilor şi vecinilor noştri şi pentru a le promova noi înşine, ca bogăţie şi simbol al regiunii Dobrogea. Ne aflăm în pregătirea unui Acord de Parteneriat comun, pentru promovarea de turism şi cultură în Dobrogea, pe care îl vom propune spre semnare tuturor reprezentanţilor minorităţilor dobrogene, precum şi Consulatelor reprezentate la Constanţa. Imi doresc să consfinţim această pace şi prietenie între noi printr-un Acord care să îşi propună evenimente şi Festivaluri comune, pentru a dezvolta produsul turistic şi cultural al Constanţei şi al Dobrogei”, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*