Sărbătoare mare în Penitenciarul Poarta Albă

Rudele deținuților i-au așteptat pe merituoși în fața penitenciarului

Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor lucrează de zor la actualizarea bazelor de date pentru a vedea care deținuți beneficiază de noua prevedere legală. Mulți pușcăriași, care potrivit propriilor lor calcule ar trebui să iasă din pușcărie, deja și-au făcut bagajele.

De astăzi, 19 octombrie a intrat în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Acesta prevede ca la 30 de zile executate în penitenciar în condiții improprii, deținuții beneficiază de șase zile considerate executate. Astfel, o parte dintre deținuți vor ieși din închisori înainte de executarea întregii pedepse

„Se lucrează la actualizarea bazei de date și în scurt timp vom afla câți deținuți vor fi eliberați înainte de termen pe baza acestei legi. Beneficiază de ea toți cei care au fost cazați în condiții improprii, indiferent de fapta comisă“ a precizat Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Potrivit acestuia, eliberarea deținuților se va face treptat, după ce se va actualiza baza de date, pe parcursul întregii zile, dar și în perioada următoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*