Sărbătoare mare în Penitenciarul Poarta Albă

Rudele deținuților i-au așteptat pe merituoși în fața penitenciarului

Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor lucrează de zor la actualizarea bazelor de date pentru a vedea care deținuți beneficiază de noua prevedere legală. Mulți pușcăriași, care potrivit propriilor lor calcule ar trebui să iasă din pușcărie, deja și-au făcut bagajele.

De astăzi, 19 octombrie a intrat în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Acesta prevede ca la 30 de zile executate în penitenciar în condiții improprii, deținuții beneficiază de șase zile considerate executate. Astfel, o parte dintre deținuți vor ieși din închisori înainte de executarea întregii pedepse

„Se lucrează la actualizarea bazei de date și în scurt timp vom afla câți deținuți vor fi eliberați înainte de termen pe baza acestei legi. Beneficiază de ea toți cei care au fost cazați în condiții improprii, indiferent de fapta comisă“ a precizat Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Potrivit acestuia, eliberarea deținuților se va face treptat, după ce se va actualiza baza de date, pe parcursul întregii zile, dar și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*