S-au încheiat lucrările de mentenanță la Unitatea 1 a Centralei Nuclearelectrice Cernavodă. Aceasta va fi resincronizată la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA anunta ca Unitatea 1 CNE Cernavoda va fi resincronizata la Sistemul Energetic National in data de 5 mai 2017, ora 07:00, conform programului de oprire controlata.

Unitatea 1 a fost deconectata in mod controlat de la SEN in data de 2 mai 2017, ora 01:00 pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul in stare oprita. In perioada opririi controlate, au fost inlocuite componente aferente instalatiilor Unitatii 1, in conformitate cu graficul de activitati programate.

Lucrarile au fost efectuate in condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Perioada deconectarii controlate a Unitatii 1 de la SEN a fost corelata atat cu necesitatea realizarii activitatilor programate de mententanta a instalatiilor, cat si cu intrarea in oprire planificata a Unitatii 2 CNE Cernavoda incepand cu data de 6 mai 2017, pentru o perioada estimata de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*